Gösterilen sonuç sayısı: 30


Neden Olizzi Natürel Sızma Zeytinyağı?

Kaliteli zeytinyağı özen ve tutku ister. Doğanın bize sunduğu mucize zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağını en taze ve kusursuz haliyle size ulaştırmak için büyük çaba harcıyoruz. 

Zeytinlerimizi henüz daha yeşilken elle toplayıp, soğuk sıkıma gönderiyoruz. Bu bizim düşük asiditede, kaliteli ve besin değerleri yüksek natürel sızma zeytinyağı elde etmemizi sağlıyor. Böylelikle dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmalarından; Japan Olive Oil Prize 2021 ve Olive Japan 2020 olmak üzere toplamda üç  ödüllü natürel sızma zeytinyağımızı sizlerle buluşturuyoruz. 

Zeytinyağındaki sağlığa faydalı yağ bileşenlerinin yüksek tansiyon riskini azalttığı, kolesterolü dengelediği ve vücudu hastalıklardan koruduğu bilimsel araştırmalar tarafından desteklenmektedir. Zeytinyağı cilt ve saç sağlığının korunmasını sağlar. Antioksidan kaynağı olan zeytinyağı bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlar. Zeytinin türüne, toplanma tarihine, işlenme ve muhafaza şekline göre farklı besin değerlerine ve polifenol (antioksidan) değerlerine sahip olabilir. 

Olizzi Premium Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ürünümüze göz atın! 

Olizzi Everyday Natürel Sızma Zeytinyağı ürünümüze göz atın!

Olizzi Baby Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ürünümüze göz atın! 

Olizzi Bliss ürünümüze göz atın!

Çoklu ürün paketlerimize göz atın!  

Zeytinyağınızı nasıl muhafaza etmelisiniz?

Zeytinyağı en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmektir. Makineler yardımıyla hava ile minimum temas ettirilerek zeytinyağının tanklardan şişelere aktarılır ve kapaklanır. Zeytinyağının hava ile en az şekilde temas ederek stoklanması ve şişelenmesi işimizin en önemli noktalarından biridir. Çünkü oksidasyon yağın bayatlamasına neden olur ve 

Zeytinyağının en büyük düşmanları; hava, ışık ve ısıdır. Minimum hava temasıyla modern ve mekanik sıkım makinelerinde üretilen zeytinyağı krom tanklarda muhafaza edildiğinde taze kalma süresi artar, bayatlama hızı azalır. Ayrıca azot uygulanarak oksijen ile teması minimuma indirilir. Korunaklı ve hava almayan düşük hacimli cam şişeler ve kontrollü akışı sağlayan akıllı kapaklar zeytinyağınızı en iyi şekilde korur. Plastik ambalajdaki zeytinyağı cama göre daha geçirgen olduğu için ışığa ve havaya daha çabuk maruz kalmasına ve bozulmasına neden olabilir. Aynı şekilde büyük hacimli tenekelerde alınan zeytinyağı da kapağı açıldıktan sonra ufak ambalajlara bölünerek hava almayacak şekilde kapatılmalı, yalnızca kullanılacağı zaman açılmalıdır. Işığa ve havaya maruz kalan zeytinyağı her koşulda hızla bozulacak ve bayatlayacaktır. Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmektir. Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Zeytinyağı alırken dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlardan biri de ambalajın malzemesi ve ölçüsüdür.

 

Natürel Sızma Zeytinyağı alırken dikkat edilecek başlıkları sıraladığımız blog yazımızı okuyarak daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.