
Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzün en sağlıklı ve kaliteli besinlerinden biri olan zeytinyağının kaynağını
₺299.80 ₺256.33
Olizzi Everyday Natürel Sızma Zeytinyağı, yüksek kaliteli ve üstün lezzetli bir zeytinyağıdır.
Tat ve Koku Notaları: Olizzi Everyday Natürel Sızma Zeytinyağı yoğun meyvemsi tadını, yeşil kokusunu ve yemeklerinize kattığı zengin lezzeti seveceksiniz!
Tekir (Kalamata) türü zeytinden üretilen Olizzi Everyday Natürel Sızma Zeytinyağı meyvemsiliği yüksek, acılığı ve yakıcılığı dengeli bir zeytinyağıdır. Çağla badem, enginar, domates ve meyvemsi tat notalarına rastlamak mümkündür.
Yemek Eşleşmeleri:
Hem soğuk, hem sıcak yemeklerle uyumludur. Geniş bir yelpazede tüm yeşillik ve sebzeli salatalarda, sıcak yemeklerin üzerinde gezdirmede, haşlanmış veya fırın sebzelerde, tavada kızartılan sebze-et gibi eşleşmelerde tadını çok daha güzel ortaya çıkarmaktadır.
Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyiz: Zeytinyağlarınızı ışık görmeyen, serin ve kuru ortamda ağzı kapalı şekilde sakladığınızdan emin olunuz. Teneke olarak aldığınız zeytinyağlarını küçük şişelere bölerek hava almayacak şekilde kapatmanızı tavsiye ederiz.
İlgili Ürünler
Sağlık için Natürel Sızma Zeytinyağı
Hem lezzeti, hem de sağlığa faydalarıyla yemeklerin baş tacı olan zeytinyağı iyi yağlar ve antioksidanlar bakımından zengindir.
Zeytinyağındaki sağlığa faydalı yağ bileşenlerinin yüksek tansiyon riskini azalttığı, kolesterolü dengelediği ve vücudu hastalıklardan koruduğu bilimsel araştırmalar tarafından desteklenmektedir. Natürel Sızma Zeytinyağı cilt ve saç sağlığının korunmasını sağlar. Antioksidan kaynağı olan zeytinyağı bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlar. Zeytinin türüne, toplanma tarihine, işlenme ve muhafaza şekline göre farklı besin değerlerine ve polifenol (antioksidan) değerlerine sahip olabilir.
Natürel Sızma Zeytinyağı ısıl veya kimyasal işlem görmeden, yalnızca mekanik yöntemlerle ve soğuk sıkım tekniği ile üretildiğinde besin ve lezzet değerlerini üst seviyede korur.
Ürünlerimizin polifenol değerleri “Ödüllerimiz ve Belgeler” sayfasında paylaşılmaktadır. Polifenol oranını saklama koşullarının değiştirebileceğini lütfen unutmayınız. Minimum hava temasıyla modern makinelerinde ürettiğimiz zeytinyağımıza krom tanklarda bekletirken azot uygulayarak oksijen ile temasını minimuma indiriyoruz. Sizler de zeytinyağınızı satın aldıktan sonra hava, ışık ve ısıya karşı korumayı ihmal etmeyin. Korunaklı ve hava almayan düşük hacimli cam şişeler ve kontrollü akışı sağlayan akıllı kapaklar zeytinyağınızı en iyi şekilde korur. Büyük hacimli tenekelerde alınan zeytinyağı da kapağı açıldıktan sonra ufak ambalajlara bölünerek hava almayacak şekilde kapatılmalı, yalnızca kullanılacağı zaman açılmalıdır. Işığa, havaya ve ısıya maruz kalan zeytinyağı her koşulda hızla bozulacak ve bayatlayacaktır.
Zeytinyağı ve Yemek
Zeytinyağının yanma derecesi yüksektir ve kızartma için kullanılabilir. Zeytinyağı cinsine bağlı olarak doğru sıcaklık ayarında ve doğru pişirme ekipmanları kullanıldığında, natürel sızma zeytinyağının yanma noktası 210°C’dir. Olizzi natürel sızma zeytinyağları hem sıcak hem de soğuk yemekler ile uyumludur. Olizzi Premium Organik Natürel Sızma Zeytinyağının farklı kullanım alanları ve hitap ettikleri damak zevkleri vardır.
Olizzi Everyday Natürel Sızma Zeytinyağı en iyi yemek eşleşmeleri ve tat notaları için kullanım sekmesine göz atın.
Polifenol ve antioksidan bakımından zengin olan natürel sızma zeytinyağı; vegan diyeti, vejetaryen diyeti, Akdeniz diyeti, keto diyeti ve paleo diyeti gibi özel diyetler için de uygundur.
Zeytinyağı Çeşitleri hakkındaki blog yazımızı okuyarak daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.
Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Günümüzün en sağlıklı ve kaliteli besinlerinden biri olan zeytinyağının kaynağını
Zeytinyağı üretiminde erken hasat, henüz yeşilken toplanan zeytinlerin sıkılmasıyla zeytinyağı
Zeytinyağı üstün besin değerleriyle yemeklerimize lezzet ve sağlık katan gıdalardan
Fesleğenin zengin tadı, parmesan ve kuşkonmazın son dokunuşuyla harika makarna