Fesleğenin zengin tadı, parmesan ve kuşkonmazın son dokunuşuyla harika makarna tarifimizin tadını çıkarın!

 

Malzemelerimiz (2 kişilik tarif )

  • 250 gr makarna (Pappardelle benzeri bir makarna kullanmanızı öneririm.)

  • 8 adet kuşkonmaz (Dilerseniz kuşkonmaz yerine farklı bie yeşil sebze de kullanabilirsiniz.)

  • 40/50 gr fesleğen yaprağı

  • 1 bütün olgun avokado

  • 3 diş sarımsak

  • 60 gr ceviz

  • 3/4 yemek kaşığı Olizzi Premium zeytinyağı

  • Bir dal taze soğan

  • 1/2 limon kabuğu rendesi

  • Tuz, karabiber

 

Üzerini süslemek için;

Son dokunuşu parmesan peyniri ile yapıyoruz. (Eğer parmesan peyniriniz yoksa lezzeti kuvvetli herhangi bir peynir kullanabilirsiniz.)

 

Püf Noktaları

  • Avokadonun olgunluk kıvamına göre makarna suyunun ölçüleri değişiklik gösterecektir. Bu yüzden makarnaya su miktarını kontrollü olarak ekleyebilirsiniz.

  • Kuşkonmazın sap kısımlarını ayırmak için; köküne yakın olan kısmına kuvvet uygularsanız kendiliğinden kopacaktır.

 

Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri soğuk su ile şoklamak için kenarda buzlu veya soğuk bir su hazırlayın.

  • Sonrasında bir tencerede su kaynatmaya başlayın. Kaynayan suya tuz ekleyin. (1lt suya 10 gr tuz)

  • Kaynayan suya önce kuşkonmazları atın. Yaklaşık 15 saniye bekledikten sonra kaynar sudan alıp soğuk suya daldırın ve orada pişmesini durdurmak için bekletin.

  • Kuşkonmazları soğuk sudan çıkardıktan sonra dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz. (Ben küçük küçük kestim.)

  • Aynı kaynar suya fesleğen ve naneyi de atıp 5 saniye bekleyin. Sonrasında fesleğen ve naneyi sudan alıp peçete ile kurulayın.

  • Bu sırada başka bir tencerede makarnanızı üzerinde bulunan pişirme talimatlarına uygun pişirebilirsiniz. Makarnayı, al dente (dişe gelir) olması için verilen süreden 1-2 dakika daha az haşlamanız önerilir.

 

Sosun Hazırlanışı:

  • Öncelikle rondoda cevizleri çekin ve üstüne Olizzi Premium zeytinyağı gezdirin ve sarımsakları da ekleyip tekrardan rondodan geçirin.

  • Sonrasında rondoya fesleğen, nane, avokado, tuz ve karabiber ile 1 veya 2 kepçe makarna suyundan ilave edin. Eklenen malzemeleri rondoda karıştırıp katı kıvamlı bir sos elde edin.

  • Bir karıştırma kabına sosu, doğradığınız yeşil soğan, kuşkonmaz ve limon kabuğu rendesini alın ve makarnanın tamamını ilave edin. Lezzetli sosun güzelce bütün makarna ile buluşması için haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar ekleyin. 

 

Yemeğimizi tabaklarken; dilerseniz doğradığımız kuşkonmazların uç kısımları ile makarnanızı süsleyebilirsiniz. Üzerine parmesan rendeleyip tüketmenizi öneririz.

 

AFİYET OLSUN!

 
Selin Kütlü Çakmak

Selin Kütlü Çakmak

Selam 🙂
1988 yılında Ankara’da doğdum. 2008 senesinde Amerika’da garsonluk yaparak mutfak macerama başladım. 2014 senesinde İstanbul’a taşınıp uçan aşçı olarak çalışmaya başladım. 2016 senesinde Mutfak Sanatları Akademisi’nde uzun dönem profesyonel aşçılık eğitimi aldım. Mövenpick Otelde ve Morini, Divan restoranda staj yaptım. 2017 Aralık ayından beri Eataly restoranda çalışmaktayım.

Bir cevap yazın