Nasıl Başladı?

Zeytinyağının mucize bir gıda olduğunu Akdeniz kültürünü aldığım ailemden öğrendim.

Kaliteli zeytinyağı hem eşsiz bir gıda hem de ilaç. Bu mucizevi gıdayı günlük diyetimize entegre etmenin ise birçok püf noktası var. Türkiye’de ve yurtdışında pazarlama ve stratejik danışmanlık görevlerinde bulundum ve farklı kültürleri gözlemledim. Biz Akdenizliler olarak zeytinyağını ve sağlığımız için önemini biliyoruz fakat tüm dünya için durum aynı değil. Dünyada da Türk zeytinyağının bilinirliği ne yazık ki markalaşma ve pazarlama eksikliği nedeniyle olması gereken seviyede değil. Ben de kaliteli Türk zeytinyağını dünyaya global bir vizyonla tanıtmak için kolları sıvadım. Sürdürülebilir üretimi önemseyen bir Endüstri Mühendisi olarak iyi zeytinyağının gerekliliklerini araştırdım.

Her zeytinyağı süper gıda özelliklerine sahip olmayabilir!

Tarladan sofraya kadar, yüksek kalitedeki zeytinyağını üretmek özen ve tutku gerektirir!

Erken Hasat & Düşük Asidite

Zeytinlerimizi en geç Ekim ayında, henüz daha yeşilken topluyoruz. Biraz masraflı bir tercih olsa da, bu bizim düşük asiditede, kaliteli ve besin değerleri yüksek naturel sızma zeytinyağını elde etmemizi sağlıyor.

Elle Toplama & Soğuk Sıkım

Elle topladıktan sonra zeytinlerimizi hızlıca soğuk sıkıma gönderiyoruz.

Leziz Yeşil Tat

Olizzi Premium Organik Natürel Sızma Zeytinyağı’nın yoğun meyvemsi tadını, yeşil kokusunu ve zengin lezzetini; Olizzi Everyday Natürel Sızma Zeytinyağı’nın ise yemeklerinizle uyumunu seveceksiniz.

Baharatımsı Bitiş

Boğazınızı yakan baharatımsı bitişe hazırlıklı olun! İşte iyi zeytinyağının size sunduğu ipuçları bunlar!

Tüm bu çabalarımız bize Olizzi Premium Organik ve Olizzi Everyday için %0.3 ve
Olizzi Baby Organik için %0.5 serbest yağ asidi oranı olarak geri dönüyor. Zeytinyağı düşük asiditede daha değerlidir fakat saklama koşulları ve süresi bu seviyeyi değiştirebilir.

Çevresel Sorumluluk

Üretimimiz esnasında kasıtlı olarak hiçbir ağaca, zeytine veya canlıya zarar vermiyoruz.

Geri dönüştürülebilir ambalajlarımızla israfı ve fazla kullanımı azaltmayı hedefliyoruz. Ambalajlarımızı daha da çevreye dost hale getirmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Özellikle de kapsüllerimiz için yeni alternatifler arıyoruz.

Olizzi tamamen Türk malıdır ve Olizzi Premium ve Baby ürünleri organiktir. Hiçbir katkı maddesi, kimyasal ve işleme olmadan – sadece Akdeniz zeytinlerinin mucizevi suyudur!

Olizzi besin değerleri bakımından zengindir ve üstün bir lezzete sahiptir.

Kurucu Hakkında

Ece Er

İnsan ne yerse odur sözüne inanan, gerçek bir yemek tutkunu!

İlk ve orta öğrenimini İzmir’in deniz kokulu sınıflarında tamamlayan Ece, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve İstanbul’a taşındı.

Üç büyük şehrin de havasını soluyan Ece, hızlı tüketim ürünleri sektöründe öncü bir içecek firmasında Pazarlama görevlerinde bulundu. İstanbul’da geçen 5 sene sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrine taşındı ve Malibu’da Pepperdine Üniversitesi’nde MBA eğitimine başladı. Eğitimine devam ettiği sırada Amerika’nın en büyük catering ve food truck rezervasyon hizmeti sunan online girişiminde stratejik danışman olarak çalıştı.

Şimdi ise kendi gıda markasını yarattığı çok heyecanlı bir yolculukta ilerliyor! Akdeniz kültürünü yaşamış, Pazarlama’yı öğrenmiş bir mühendis olarak farklı kültürleri gözlemledi ve dünyaya iyi zeytinyağını yeni bir şekilde tanıtmaya karar verdi!

Ece aynı zamanda Yerim Seni İstanbul kitabının yazarlarından biri, aşık olduğu şehir İstanbul’un sokaklarını gezmekten çok zevk alıyor. Söz konusu iyi yemek olduğunda onu durduracak bir şey yok, İstanbul, İzmir, Los Angeles veya başka bir yer! İyi yemek daima önceliği; öyle ki en iyi turşucuyu bulmak için 2 hafta boyunca İstanbul’un tüm turşucularını gezmişliği bile var!

İşte bu yüzden Akdeniz mutfağının kraliçesi, bilinen en güzel süper gıda olan zeytinyağı için ve bedenimizde harikalar yaratan diğer tüm süper gıdalar için de tutkulu ve heyecanlı!

KURUCUNUN SEÇTİKLERİ