kuskonmazli-makarna-tarifi

Olizzi Fesleğen Soslu ve Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

Fesleğenin zengin tadı, parmesan ve kuşkonmazın son dokunuşuyla harika makarna tarifimizin tadını çıkarın!


Malzemelerimiz (2 kişilik tarif )

  • 250 gr makarna (Seçimim, pappardelle makarnadan yana oldu size de benzer bir makarna kullanmanızı öneririm.)
  • 8 adet kuşkonmaz (Kuşkonmaz yerine dilediğiniz yeşil sebzelerden birini kullanabilirsiniz.)
  • 40/50 gr fesleğen yaprağı
  • 1 bütün olgun avokado
  • 3 diş sarımsak
  • 60 gr ceviz
  • 3/4 yemek kaşığı Olizzi Premium zeytinyağı
  • Bir dal taze soğan
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • Tuz, karabiber

Üzerini süslemek için;

Son dokunuşu parmesan peyniri ile yapıyoruz. (Eğer parmesan peyniriniz yoksa lezzeti kuvvetli herhangi bir peynir kullanabilirsiniz.)

 

Püf Noktaları

  • Avokadonun olgunluk kıvamına göre makarna suyunun ölçüleri değişiklik gösterecektir. Bu yüzden makarnaya su miktarını kontrollü olarak ekleyebilirsiniz.
  • Kuşkonmazın sap kısımlarını ayırmak için; köküne yakın olan kısmına kuvvet uygularsanız kendiliğinden kopacaktır.

Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri soğuk su ile şoklamak için kenarda buzlu veya soğuk bir su hazırlayın.
  • Sonrasında bir tencerede su kaynatmaya başlayın. Kaynayan suya tuz ekleyin. (1lt suya 10 gr tuz)
  • Kaynayan suya önce kuşkonmazları atın. Yaklaşık 15 saniye bekledikten sonra kaynar sudan alıp soğuk suya daldırın ve orada pişmesini durdurmak için bekletin.
  • Kuşkonmazları soğuk sudan çıkardıktan sonra dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz. (Ben küçük küçük kestim.)
  • Aynı kaynar suya fesleğen ve naneyi de atıp 5 saniye bekleyin. Sonrasında fesleğen ve naneyi sudan alıp peçete ile kurulayın.
  • Bu sırada başka bir tencerede makarnanızı üzerinde bulunan pişirme talimatlarına uygun pişirebilirsiniz. Makarnayı, al dente (dişe gelir) olması için verilen süreden 1-2 dakika daha az haşlamanız önerilir.

Sosun Hazırlanışı:

  • Öncelikle rondoda cevizleri çekin ve üstüne Olizzi Premium zeytinyağı gezdirin ve sarımsakları da ekleyip tekrardan rondodan geçirin.
  • Sonrasında rondoya fesleğen, nane, avokado, tuz ve karabiber ile 1 veya 2 kepçe makarna suyundan ilave edin. Eklenen malzemeleri rondoda karıştırıp katı kıvamlı bir sos elde edin.
  • Bir karıştırma kabına sosu, doğradığınız yeşil soğan, kuşkonmaz ve limon kabuğu rendesini alın ve makarnanın tamamını ilave edin. Lezzetli sosun güzelce bütün makarna ile buluşması için haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar ekleyin. 

Yemeğimizi tabaklarken; dilerseniz doğradığımız kuşkonmazların uç kısımları ile makarnanızı süsleyebilirsiniz. Üzerine parmesan rendeleyip tüketmenizi öneririz.

 

AFİYET OLSUN!